maanantai 29. toukokuuta 2017

Pienen pieni veturi














Kaytiinpa eilen junamatkalla Juhani Ahon tyyliin. En voi siis enaa sanoa "Ma en oo koskaan"- pelissa etten olisi suhannut hoyryjunalla.

30 kilsaa kolkuteltiin kohti Massawaa. Siella juotettiin veturi ja tultiin takaisin. Kaikkea jannaa nahtiin, kuten nyt vaikka tuo kisko-Zilttoni. Derkku- kamaa nakyi olevan, paatellen tuosta anarkiaan yllyttaneesta ovitekstistaan. Veturimiehet jaksoivat heiluttaa ja syoda mun pikkupitsankin. Meinasin nimittain etta olisin lammittanyt sen konehuoneessa. Pojat ymmarsivat asiani toisin ja pistelivat eineksen tuulensuojaan. No, tarpeeseen se meni. Sen verran hikista hommaa 1938 valmistuneen italialaisen rautahevoisen kuljettaminen on.

Arki koitti taas tanaan. Vein likat kouluun ja tallasin torille. Oli vissiin bensa tarjouksessa Totalilla kun oli noin paljon autoja jonossa. Tietyomaalla oli myos taysi tohina paalla, samoin kuin kaupungin viheralueista huoltapitavalla asujaimistolla

2 kommenttia:

  1. Mikä on torin tarjonta, eli joutuuko Malawityyliin arvuuttaan että mitäs tänään syödään?

    VastaaPoista
  2. No vahan. Tai no, papuja, kaalia, pottua, tomaattia, porkkanaa, sipulia, zucchinia, munakoisoa jne perus-kasvista saa hyvinkin. Chilia, valkosipulia... Appelsiinia joka puolella. Eli vege-pohjalle helppoa. Ongelmana on vahan taalla hetkella jaakaapin puute, rajoittaa elainproteiinien valmistelua. Tai no, kananmunia saa helposti. Taalla saa lihaa aika helposti, se on vaan sitten paloiteltu krouvilla tavalla ei-niin-ruhonosa- kartan mukaan. Maitotuotteet ovat kanssa taalla hetkella syrjassa myos tuon viileyden puutteen vuoksi.

    VastaaPoista